Results 1 to 4 of 4

Thread: Classic 300D help!

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Australia
    Posts
    58
    Post Thanks / Like

    Classic 300D help!

    My 300D shuts off and puts it's engine protection light on after I have done about 3 passes on an 8" pipe with 1/8 7018. It has just started to do it. Tomorrow I will try and put more oil in it but on the dip stick it reads in the middle. Anyone else had this problem? The PC board is pretty much brand new. Has around 100 hours on it. Perkins engine.
    Any help would be great! Thank you

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Location
    Orange, TX
    Posts
    17,402
    Post Thanks / Like

    Re: Classic 300D help!

    Could be a defective oil pressure or coolant temperature sender.

    If you know the oil pressure is good and know that it's not overheating, disconnect each sensor one at a time to see if/which one is triggering the engine protection system to narrow down the cause.
    MM200 w/Spoolmatic 1
    Syncrowave 180SD
    Bobcat 225G Plus - LP/NG
    MUTT Suitcase Wirefeeder
    WC-1S/Spoolmatic 1
    HF-251D-1
    PakMaster 100XL
    '68 Red Face Code #6633 project
    Star Jet 21-110

    Save Second Base!

  3. #3
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Australia
    Posts
    58
    Post Thanks / Like

    Re: Classic 300D help!

    Righto ill give that a try today! Thanks


    Sent from my iPad using Tapatalk

  4. #4
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Australia
    Posts
    58
    Post Thanks / Like

    Re: Classic 300D help!

    I have another question on my welder. Classic 300D. It's not the welder that I need help but the volts it puts out. As I have recently moved to Australia I needed Aus outlets while out on site. I had an electrician instal an outlet on it. The max that say is 230v with a 10% fluctuation safe zone which will make it 240 at a safe volts. I tested it and it's coming out with 268v even when I put a load on it(grinder). I am wondering if I can somehow turn the volts down on it? Thanks for the help
    Name:  ImageUploadedByTapatalk1399280030.658295.jpg
Views: 396
Size:  34.4 KB


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,606,293,554.36152 seconds with 12 queries