Results 1 to 3 of 3

Thread: Hobart Arcstar 251nt problem

  1. #1
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    2
    Post Thanks / Like

    Hobart Arcstar 251nt problem

    So I have bought from auction a long standing Hobart Arcstar 251nt welder generator. Starts and runs very well, but doesn't weld or generate power on 240v sockets. What should be first things to look at. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Ceres, California
    Posts
    3,884
    Post Thanks / Like

    Re: Hobart Arcstar 251nt problem

    check the brushes on the slip rings. one might be stuck and not making contact.

  3. Likes Kult liked this post
  4. #3
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    822
    Post Thanks / Like

    Re: Hobart Arcstar 251nt problem

    From what I understand this unit is similar to the miller Bobcat 250NT , go to Millerwelds support and print a copy of the owners manual. follow the trouble shooting guide.

    https://www.millerwelds.com/support/manuals-and-parts

    My old Hobart Champion 16 was doing the same thing, cleaned slip rings and found a cracked rectifier. replaced the rectifier and shes providing power and welding.

    https://www.westerbeke.com/troublesh...ing_manual.pdf

    I use this manual, because it shows how to test components with pictures of how to do it.

  5. Likes Kult liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,632,822,045.59765 seconds with 12 queries